kent 161112 malmö, spelning 2

Alltså HERREGUD. Jocke. Snacka om "top hair, top shoes" när han klev ut på scenen med sin otroligt snygga frisyr. DOG. Hade varit så himla nyfiken sen fredagens konsert och kände mest att HUR är det möjligt att denna man kan bli ännu snyggare.

Den här spelningen stod jag även lite längre in mot mitten än under tidigare konserter men det var samtidigt väldigt fint. Jocke har en så himla speciell, fin blick när han tittar ut över publiken och att möta den, om så bara korta millisekunder, gör att man känner sig så sedd. Också så fint att känna när blickar eller pekningar verkligen är riktade åt ens håll. På samma sätt som man märker när de riktas åt de omkring en, det blir så tydligt och så himla fint.

Mellansnacken var som alltid guld. Jocke kallade sig själv åldermannen i sällskapet när han tyckte att publiken skulle vara tysta och lyssna när han hade ordet. Han kommenterade sin nya frisyr med att det var det viktigaste som hänt i det här solsystemet idag och att han "såg ut som en jävla idiot" i den andra. Annat roligt under första mellansnacket var ju också när han berättade om när de klivit in på en restaurang där Benny Andersson suttit med sin orkester och att Sami trott att de var inringda enbart för dem och att Markus tjatat tills de drog fram dragspelaren och körde "födelsedagsvalsen". Knäppisar.

Finaste var dock efter presentationen när Jocke tackade alla som lyssnat på deras musik, kommit till deras konserter, älskat deras musik förbehållslös och att han har en sån respekt för det.

Den sista sången börjar kännar mer och mer nu med. Att det faktiskt närmar sig slutet. Och efteråt, under deras lilla rospromenad längs kravallen var Martin så gullig och kramig "jag är på kramhumör!". Det var såklart vi med. Och när Jocke gick förbi stannade han mitt bland våra komplimanger om nya frisyren och Bella frågade om vi inte kunde få ta en bild på frisyren men Jocke fattade aldrig att han skulle backa bak så vi kunde ta en ordentlig utan bara "ta en då!". = De få bilder jag hann ta sög. Menmen. Ändå så himla gullig och glad.

Allmänt | |
Upp